Olcsó gamer billentyűzet és egér? Na de megéri? – Teszt

Gyorsan tisztázzuk le a dolgokat még a teszt elején, hogy olcsó igazi játékos perifériák nem léteznek. Csupán marketing fogás az egész, hisz abban a korban élünk, amikor nagyon pörögnek a világító, gamernek nevezett dolgok. (Tegyük hozzá gyorsan, tényleg betyár jól néznek ki a dolgok). Miután múlthéten sikeresen beletudtam önteni nem kevés mennyiségű beazonosíthatatlan állagú és származású folyadékot a billentyűzetbe, ezzel felgyorsítva azt a folyamatot amit rég óta tervezek, miszerint illene beújítani egy új szettet. Szóval el is slattyogtam a boltba és beszereztem egy Trust GXT 101 Gaming egeret és egy HAMA uRAGE EXODUS billentyűzetet. Úgy gondoltam, hogy ennyi pénzért igazán jó minőségi terméket nem lehet kapni, így nem is számítottam semmi nagy dologra. Aztán borzalmasan nagyot csalódtam. 

Trust GXT 101 Gaming egér

Az egéren döbbenten le leginkább. 3 ezer forintért egy silány minőségű, valami vacak kialakítású megoldást vártam, hisz azért ennyi pénzért az ember ne is várjon prémium minőséget. Aztán kibontottam a csomagolásból és kézbe fogtam és megcsapott egy nem várt minőség. A kábel burkolata ilyen cipőfűzőszerű valamivel van bevonja, ami valami brutál jól néz ki vagy legalábbis engem megvettek vele. Jó na. Úgy se nézegeti senki a kábelt. De akkor is. Nincs kis kezem, sőt, féltem is tőle, hogy túl pici lesz a kezemnek, de konkrétan mintha bele öntötték volna. A két oldalt lévő bevágás eszméletlen kényelmesre sikerült, pont annyira lett mindenhol alakítva, amennyire szükséges volt. Az egér tetején a Trust logó váltakozva, több színben pompázik. Ami meg világít, az meg rossz dolog nem lehet ugyebár..:D. Kapunk három pluszgombot az eredeti felálláson túl, a tetején lévővel 4 fajta sebességet állíthatunk bármikor menet közben az egér mozgásán, bal oldalt pedig kettőt, amikkel visszatudunk lépdelni. Őszintén bevallva, kerestem nagyon a hibát rajta, viszont ilyen árért, amit nyújt és amire nekem szükségem volt, tökéletesen kiszolgálta. Játszottam is vele, bőven sokkal jobban tudtam érvényesülni vele, mintha egy normális egérrel tettem volna ezt. Szóval megéri.

Hama uRAGE EXODUS2

A billentyűnél már azért sokkal árnyaltabb a helyzet. Ez is világít, mint egy kicseszett karácsonyfa. Faszán kéken, passzolna is a géphez, amiben teljesen kék minden ventilátor, így instant vásárlásnak tűnt. Kivettem a dobozból és borzasztó ambivalens érzésem támadt. Egyszer nagyon gagyinak tűnt, egyszer meg borzasztó minőséginek. Felemelve durva súlya van, ránézésre meg gagyi hatást kelt. Az alsó részét próbálták szál csiszolt hatásúnak beállítani, ellenben a többi részénél ezzel nem bajlódtak, hagyták a sima alap műanyagot. Ezzel pedig tönkre is tették a minőségi hatást. A tetején ott virít az uRAGE felirat, ami egy “gumirozott” felület közepén világít. Ez jól néz ki különben, ebbe nem tudok belekötni. A billentyűzet alján viszont elhelyeztek még egy világítást, ami lefele világít, sötétben egész hangulatos tud lenni. Viszont ha lefekszel, vagy valamiért alacsonyabb szintre kell kerülnöd, mint a billentyűzet, akkor vége. Kivilágítja a lelket is belőled. Próbálták koppintani az igazi gamer billentyűzeteket, így a nyilakat és a WASD gombokat külön színnel emelték ki. Valami borzalmas kék árnyalattal, amin a betűket nem is látod. Ha világítana akkor nem lenne semmi gond, de nem. Simán csak más színre csinálták. A dobozban egyébként mellékeltek sima a többihez hasonló színnel ellátott gombokat is, így ha undorodnál a színtől, nyugodtan lecserélheted őket. Amint látom pedig, két hét után a betűk is kopásnak indultak rajta. Jó ez nálam nem gond, mert kiskorom óta nincs szükség rájuk, de akkor is. A leütéssekkel nincs baj egyébként, kicsit fura volt az előző után, viszont gyorsan megszokható, így egy kis idő után már tökéletesen lehet vele gépelni. De az ű betű.. ó a drága ű betű.. Lekerült az Enter mellé. Hogy nem egyszer küldtem el barokk körmondatok közepette a jó kedves anyukájukba a drága tervezőket, az is biztos. Az egér jobban bevált, viszont idővel meglehet szokni a hibáival együtt, ennyi pénzért pedig ez is egy jó vásárlás volt. Ha nem is játékosoknak való perifériákról van szó, az átlagos gamereknek, akik néha kikapcsolódásként leülnek aprítani egyet, nekik tökéletes választások lesznek.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük