Csúcson a magyar lányok

Fotó: siofokkc.hu

A kézilabda koronázatlan királynői lettek a magyar hölgyek, ugyanis mindkét, az Európai Kézilabda-szövetség által kiírt, klubcsapatoknak szóló nemzetközi versenyt magyar csapat nyerte. A Bajnokok Ligáját hihetetlen küzdelemben, tegnap hódította el a Győri Audi ETO KC, míg a második számú kupa a Siófokhoz került.

A győri lányok ráéreztek a siker ízére, mivel zsinórban a negyedik döntőjüket játszották, amiből az utóbbi háromban nem találtak legyőzőre. A tegnapi diadl azt jelenti tehát, hogy az ETO zsinórban háromszor lett BL-győztes, ami egy rendkívüli teljesítmény. Idén az orosz Rosztov-Don volt az ellenfél, aki ellen 25:24-es arányban csikarták ki a győzelmet. Ez volt az ötödik BL-győzelme a Győrieknek, de ennek a meccsnek a pikantériája az volt, hogy mind a négy korábbi elsőséget azzal az Ambros Martinnal szerezték, aki tegnap a Rosztovot dirigálta. A döntő végén az edzővel ellentétben a magyar csapat örülhetett, akinek ikonikus játékosa, Görbicz Anita ezáltal ötszörös BL győztesnek mondhatja magát.

Fotó: 24.hu

Az EHF-kupa a BL után a második legnívósabb sorozatnak számít az európai kézilabdaporondon. A Siófoki KC nagy utat tett meg, hogy eljusson eddig a történelmi sikert jelentő mérkőzésig. szűk egy évtizede még a kiesés ellen küzdött a csapat, most pedig a klub történetében először nemzetközi kupát nyertek. A két mérkőzésből álló fináléban a magyar csapat a dán Esbjerg ellen játszott. Az idegenben kiharcolt 21:21-es döntetlen után, a visszavágón ellenállhatatlan volt a Siófok, 26:21-es győzelemével megszerezte az elsőséget.

Ez az első alkalom a női kézilabdában, amikor mindkét rangos európai kupát magyar csapat hódította el. Csak így tovább!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük