Skip to content

Donald Trump: a videojátékok miatt lövöldöznek

Az Egyesült Államokban. 12 óra lefolyása alatt. 2 lövöldözés. 31 halálos áldozat.

A hétvégi lövöldözés helyszínei ezúttal a texasi El Pasora és az ohiói Daytonra estek. (The Guardian)

Hogyan reagált rá Donald Trump?

Donald Trump továbbra is kitart azon elvei mellett, miszerint minden efféle erőszak a közösségi médiához és a videojátékokhoz köthető. Ugyan szerinte sem ártana egy hangyányit szigorítani a fegyvertartás szabályain, a kutya máshol van elásva: a társadalomban. A társadalom dicsőíti az erőszakot. Ebben pedig a “hátborzongató és szörnyű videojátékok” a ludasok. Állítása szerint azonban némi idővel és kellő energiabefektetéssel van még esély egy az emberi életet dicsőítő kultúrának a kiépítésére.

Az elnök továbbá egy olyan eszköz kiépítésére bátorította a szövetségi ügynökségeket és a közösségi oldalakkal foglalkozó cégeket, mely segítségével “még az előtt be lehetne mérni a lövöldözőket, hogy lecsapnának”.

A helyzet iróniája csupán az, hogy éppen Donald Trump bejegyzései sugározzák magukból az indulatot. Továbbá nagyjából 2200 fizetett hirdetésében illeti a közép-amerikai bevándorlókat az “invázió” szóval. És vajon kik voltak az El Paso-i merénylő elsődleges áldozatai? Egyet tippelhetünk…

Hogyan reagált erre az ESA (Electronic Software Association)?

Tudományos vizsgálataikra hivatkozva megállapították, hogy nem fedeztek fel semminemű összefüggést a videojátékok és a valódi erőszak között. Hozzátették, hogy világszerte több milliárd felhasználója van az efféle játékoknak, ebből 165 millió amerikai élvezi őket. Mindezek ellenére, az Egyesült Államok az egyetlen olyan ország, melyben ilyen tragikus méreteket ölt az erőszak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük