Skip to content

Előretekintő – programkalauz

Az alábbi cikkben a Budapesten kínálkozó programokból szemezgetünk. Pontosabban az elkövetkező hét, március utolsó 7 napjára kínálunk egy-egy kulturális eseményt, amelyek különleges szórakozást nyújthatnak és még kaphatóak rájuk jegyek is.

Március 25. hétfő, 18:00 – Dogéria 2.0 – Ismét mozizz a kutyáddal!

Ezzel a címmel hirdeti az Art+Cinema a kezdeményezését, mely során a kutyusok számára díjtalan belépést biztosít a filmvetítésre. A facebook-os szavazatok alapján egyébként a Colette című filmre mutatkozott a legnagyobb igény, így ezt láthatják majd a gazdik és kedvenceik.

Belépő: 1100 Ft

Március 26. kedd, 20:00 – The Show: A Tribute to ABBA

A Papp László Budapest Sportaréna fogadja be azt a hatalmas show-t, aminek a legendás svéd együttes áll a középpontjában. A műsor világszerte is hatalmas népszerűségnek örvend, ami közel hétszáz koncert után végre Magyarországra is megérkezett. Hétfőn Győrben nosztalgiázhat a hallgatóság, 26-án pedig Budapesten perdülhet táncra a “Dancing queen”.

Belépő: 6000 Ft – 15 000 Ft

Március 27. szerda, 17:00 – Oaxaca-i Népi Fesztivál/Oaxacan Folklore Festival

A Mexikói nagykövetség jóvoltából kerül megrendezésre a Hagyományok házában az Oxaca-i népi fesztivált, ami Magyarország és Mexikó közötti kapcsolatot erősíti. Az Oxaca régió hagyományait bemutató feszivál érdekes csemegének ígérkezik.

Belépő: INGYENES!

Március 28. csütörtök, 16:00, 20:00 – Lovasi András Szólólemez bemutató koncert – Tűzijáték délben

A kultikus Kispál és a borz zenekar frontembere második szólólemezét adja ki. Ezt hallhatja most a közönség első kézből a Vígszínházban, akár rögtön egymást követő két alkalommal is, mivel 16:00 és 19:00 órától is elhangzik a koncertanyag.

Belépő: 2800 Ft – 7800 Ft

Március 29., péntek, 10:00 – Piano Day Budapest 2019

A zongoráról szól minden év március 29-e. Azért ezen a napon ünneplik meg ezt a nagyszerű hangszert, mert ez az év nyolcvannyolcadik napja, és ugyanennyi billenytűje van egy zongorának. A Művészetek Palotájában emlékeznek meg erről egy egész napos rendezvény során, több zenésszel és egy fantasztikus esti koncerttel, ahol fellép Lubomyr Melnyk, akit sokan a zongora prófétájának tartanak.

Belépő: 2900 Ft – 4500 Ft

Március 30. szombat, 19:00 – Hobo életmű koncertje – Viharban Születtem

Földes László – Hobo a magyar blues megkerülhetetlen figurája. Több, mint ötven éves pályafutása során rengeteg dalt hallhatott tőle a közönség. Ezt a nagyívű pályát próbálja meg szombat este összefoglalni a Papp László Budapest Sportarénában több kedves, régi ismerősével. Hobo mellett a színpadra lép többek között Deák Bill Gyula, Tátrai Tibor valamint Póka Egon is.

Belépő: 7900 Ft – 19 900 Ft

Március 31. vasárnap, 19:00 – Regejáró Misztrál Művészeti Klub

A Misztrál együttes vasárnap a Budavári Művelődési Házban tartja meg szokásos művészeti klubját. A népzenei hagyományokból táplálkozó együttes havi rendszerességgel tartja meg ezt a programot,
aminek mostani vendége a Vándor Vokál együttes lesz.

Belépő: 1000 Ft

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük