Így neveld a növényedet

Igen, ma már az olyan növénygyilkosokra is gondolnak, mint jómagam. Mert igen, mindenre van megoldás! Ugyan a növényeknek nincsenek meg az eszközeik, hogy kiálljanak magukért, ha szorít a hurok, de kérem szépen lehetőséget kaptak jogaik tolmácsolására: az okos virágcserepek formájában! Számos formáját ismerhetjük már a mai modern világban, de ilyet garantáltan nem. Mert ez a Lua (egyfajta programozási nyelv) által kifejlesztett modell egy “átlagos” okoscserép és egy régen oly népszerű tamagocsi ötvözete.

Hogy mitől okos?

A cserép egyrészt dizájnban, másrészt felépítésében tér el a hétköznapitól. Ugyanis szenzorokkal van felszerelve, melyek folyamatosan a növény pillanatnyi állapotát figyelik. Az elülső kijelzőn pedig mindezt mi magunk is figyelemmel követhetjük. De nem akárhogy…A kijelzőn tamagocsi ihlette arckifejezések közlik velünk, hogy is érzi magát a növény lelke legmélyén. Sőt, a benne elhelyezett mozgásérzékelő lehetővé teszi, hogy kövesse kacsóinkat locsolás közben, avagy vessen egy-egy bizalmatlan pillantást a csúnya macskára.

És a tökéletes biztonságért…

A cserép azonban tartogat magában még egy bravúrt. Mert előfordulhat, hogy éppen munkahelyünkön időzünk, mikor a hortenziánk elkezd fázni az ablakban…Ilyenkor ránthatjuk elő hű barátunkat, a megfelelő alkalmazással ellátott okostelefonunkat. A különböző problémák esetén, különböző arckifejezésekre lelhetünk: ha fázik, vacognak a fogai; ha melege van, izzad; ha szomjas, liheg. Ezáltal amint értesülünk hortenziánk igényeiről, rögtön hazarohanhatunk megmenteni dédelgetett növényünket. Hát nem kitűnő?

E nagyszerű találmány azonban még nem kelt egészen életre, ugyanis az első generáció legyártásához 35.000 €-ra van szükségük a készítőknek 10 napig bezárólag, ezt az összeget pedig közösségi finanszírozással tervezik elérni. Egyelőre azonban biztatóan forog a kerék. Mostani előrendeléssel, mely 99 €-ba fájja, decemberig ígérik a csodacserép kiszállítását. Ha esetlegesen futja a támogatásokból, még az is elképzelhető, hogy beleszerelnek egy légnyomás-érzékelőt (ha túl magas az érték, a fejecske fejfájósra változik), továbbá a jelenlegi padlizsán és napraforgó színválaszték is kiszélesedik majd a későbbi rendelésekre nézve.

Ezennel minden rokonomat/barátomat is hivatalosan megkérek, hogy cserepes virágot ne, ismétlem NE adjanak nekem eme csoda nélkül, mert egészen felesleges. Köszönöm!

Okos kütyükről itt tudtok tovább olvasni: úgyis mindjárt itt a karácsony!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük