Skip to content

Kínában kicsapta a biztosítékot a South Park, be is tiltották

Kínában ezennel úgy határoztak, hogy itt az ideje felszámolni a züllést (((nomeg a kritikus gondolkodást))) képviselő South Parkot. Igen, a 23. évadnál. És a South Park hogyan reagált? Egy újabb kedves kis epizóddal 🙂 – írja az IGN.

A South Park egy híján a 300. epizódja, a Kínai Népköztársaságban jelen levő autoriter rezsimet figurázza ki. Önmagában a cím is kapásból kétértelmű: Band in China. Egyaránt utal az epizódban megjeledő bandára, és a rendszer már-már mániákus betiltogatásaira. Mert a szereplők, kérem szépen, metálbandát alapítanak Kínában, arról pedig egy filmet készítenek – a Bohém Rapszódiához és még sok más idei filmhez hasonlóan. Csakhogy. A cenzúra nem egy mókás dolog. Mindent kapásból elutasít, amint talál benne az országgal szemben kritikus humort, túl sok drogot vagy éppen homoszexuális karaktert!

És hát valljuk be, egy metálbanda megfilmesítésében feltehetőleg mindből szemezgethetünk egy kicsit. Mindeközben Randyt bedobják Micimackó mellé a tömlöcbe, amiért fűvel kereskedett. Micimackó mellesleg már egyre köztudottabban a Kínai Népköztársaság elnökét, Hszi Csin-pinget jelképezi… Az alkotók a végén még hozzácsaptak a kedves kis epizódhoz néhány brutális fotót, ahogyan embertelen módon, alapvető emberi jogokat sértve fojtják el az odarendelt katonák a tüntetéseket.

Az NBA szintén áldozata lett a betiltogatásnak Kínában. A kosárbajnokság egyik csapatának, a Houston Rockets vezetője, Daryl Morey szimpátiáját fejezte ki a pekingi tüntetők felé.

A meccsek közvetítését leszedték a műsorról.

Tray Parker és Matt Stone pedig nem éppen olajágat nyújtva így “esedezett” Kína bocsánatáért egy tweetben nemrégiben:

“TREY PARKER ÉS MATT STONE HIVATALOS BOCSÁNATKÉRÉSE KÍNÁHOZ.

Ahogy az NBA, úgy mi is tárt karokkal és szerető szívvel várjuk a kínai cenzorokat. Mi is jobban csípjük a pénzt a szabadságnál és a demokráciánál. Hszi egyáltalán nem hasonlít Micimackóra. Tartsatok velünk ti is szerdán este 10-kor sorozatunk 300. epizódja során! Éljen soká a Nagy Kínai Kommunista Párt! Legyen bőséges az őszi aratás! Így már jók vagyunk, Kína?”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük