Skip to content

Downey Jr. hatalmasat kaszált a Végjátékkal

A Bosszúállók: Végjáték c. film kiütötte a mércét bevétel tekintetében. 2,7 milliárd dollárt gyűjtöttek be vele világszinten. Ezzel a világ legjobban kereső filmjei közé kerültek, rögtön a James Cameron féle Avatar után másodikként. Ez természetesen hatalmas sikert jelent mind a Disneynek, mind a Marvel Studionak. De aki a legnagyobb győztesként került ki, az Robert Downey Jr.

Mennyi az annyi?

Egy Forbes által késztett riport állítása szerint a színésznek 75 millió dollár vándorolt a zsebébe, kizárólag ezen alakítása miatt. Ebből 20 millió dollárt kapott előzetes fizetésként, ezzel túlszárnyalva a többi 15 millió dollárt kereső sztárokat (Chris Hemsworth, Scarlett Johansson, Chris Evans). Ám az igazi nyereséget jelentő üzletet még a legelső film előtt kötötte, miszerint részesül az összprofit 8%-ában. Ami jelen esetben a 700 millió dollárból egy szerény 55 milliót jelent.

Egyébként a Forbes 100 legjobban kereső színész listájába hatan kapásból ebből a Végjátékból kerültek ki: Downey Jr., Hemsworth, Evans, Johansson, Paul Rudd, Bradley Cooper. Nekik együttvéve állítólag 340 millió dollár landolt a markukban csak ebben az évben. Közülük Cooper, aki Rocket Racoon hangjáért volt felelős a Végjátékban, 7 millió dollárt zsebelt be egy 1%-os megállapodás nyomán.

Downey Jr. hatalmas sikere azonban fenségesen koronázza meg az egyévtizedes alakítását Vasemberként. Annak idején a színész még kirúgta az MCU-t a 2008-as Vasemberrel keresett 500 ezer dollárja miatt, míg a Pókember Hazatérés c. részében játszott mellékszerepéért sikeresen 10 millió dollárral szedte meg magát.

Tony halála nagy veszteség az MCU számára, de a franchise továbbevezik a Pókember Idegenben c. részével, melynek bevétele már most közelít az 1 milliárd dollárhoz.

Hova tovább?

Downey következő lépését a The Universal Pictures oldalán teszi meg a Dr. Dolittle utazása c. filmben, az állatokhoz beszélő orvos szerepében. A 175 millió dolláros fantasyt Stephen Gaghan (Sziriána, Traffic) rendezi, és egy sztárokkal teletűzdelt gárdára számíthatunk, köztük Antonia Banderas, John Cena, Tom Holland, Michael Sheen és Marion Cotillard. A Universal 2020 január 17-én tervezi a filmet a nagyközönség elé vinni.

Forrás: Indiewire

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük