Skip to content

Volt egyszer egy Hollywood: sok kell még, hogy nyereséges legyen

Nemrég indított Tarantino új filmje, a Volt egyszer egy Hollywood egy nagyon ígéretes nyitóhétégével. Azonban cseppet sem olyan ígéretes a helyzet jelenleg. Ugyanis tetemes összegre van szükség ahhoz, hogy nyereséges is legyen a film.

És most nem csak az elkészítéséhez szükséges 90 millió dollárról beszélek. A The Hollywood Reporter számításai szerint ezt az összeget először a marketingköltségek duplázzák meg. Majd, mivel a Volt egyszer egy Hollywood c. filmet legyártó Sony stúdió csupán fele-fele arányban részesül, a kezdeti 90 immáron 360 millára ugrik. És még nem beszéltünk DiCaprio és Brad Pitt részesedéséről…

Lényeg a lényeg, a jelenlegi 55 milliós Egyesült Államokból befolyó bevétel mellé kéne még cirka 345 millió dollár, hogy megérős is legyen. Eddig ekkora bevételt csupán a Dzsango elszabadult ütött meg 425 millióval. Nem beszélve arról, hogy az egy kicsit magasabb értékelést kapott a nézőktől, mint a jelenlegi B Cinema Score. Ez Quentin Trantino eddigi karrierjének mélypontját jelenti.

Személy szerint, én még mindig drukkolnék a mi kis Tarantinonknak. Reményemet abba vetem, hogy pontosan ugye mégsem tudhatjuk mennyibe fájt neki a reklámkampány, meg aztán, ha magasabb részesedése van a stúdiónak, talán egy szerényebb összeg is kielégítő lehet. Az eddigi minta szerint ráadásul a rendező filmjei hazáján kívül mindig népszerűbbnek bizonyultak.

Na, de majd augusztus 15-én ugrik a majom a vízbe…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük