Skip to content

10 millióért már vehetsz klónozott macskát

Kínában már vásárolható klónozott cica, bár mélyen a zsebünkbe kell nyúlni egy példányért, hiszen 10,5 millió forintnak megfelelő jüant kell kiperkálni érte.

Az állatklónozás már biotechnológiai bravúrnak számít, amelyből innentől profitálni is tudnak. Bár kutyákat ma már rutinszerűen sokszorosítanak, macskákkal mostanáig viszont nem próbálkoztak Kínában, nem váltak divatossá ebből a szempontból. Mindez megváltozott, hiszen mióta elterjedt Fokhagyma, a 22 éves üzletember macskájának klónozásának híre, azóta több alkalommal is megkeresték a készítőt hasonló szolgáltatás miatt.

Huang – a cicatulajdonos – év elején rendelte meg a Sinogene állatklónozó cégtől Fokhagyma 2.0-át, amely végül július 21-én született meg. A megrendelőnek mindez több, mint tíz millió forintnyi összegbe fájt, de állítása szerint minden centet megért.

Az USA-ban, Dél-Kóreában, illetve Nagy-Britanniában már klónoztak macskát, ám Fokhagyma világra jövetele jelzi, hogy Kína is belépett a piacra, amely hamarosan világuralomra törhet ezen a téren.

A vállalat elmondta, hogy már több mint száz ember tartja náluk a kedvencük DNS-ét, arra készülvén, ha egyszer meghal a kisállat, akkor azonnal pótolni tudják őt. Eddig több mint 40 kutyát klónoztak, de vállalnak macskák mellett lovakat is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük