Skip to content

100 ezer forint egy tanévkezdés?

Hamarosan itt a szeptember, amely nagyon megterheli minden Magyarországon élő szülő pénztárcáját. Ilyenkor szembesül azzal, hogy ideje bevásárolni, de el kell gondolkodnia azon, hogy új cipőt, vagy ruhát vegyen a gyermekre, mert nem minden esetben telik mindegyikre egy családban.

Egy elsős gyerkőc esetén a kiadások meghaladhatják a 100 ezer forintot is, amely szinte azonos a minimálbér összegével. Sok esetben ezt az összeget csak hitelből tudják finanszírozni, amely rengeteg stresszel jár, pedig a gyermek még csak első osztályba kerül. Az alapvető tanszerek összege elérheti a 30 ezer forintot, a testnevelés órához szükséges felszerelések akár 25 ezerbe is fájhatnak, és akkor még nem számoltuk a több mint 10 ezer forintos rajz órai tárgyakat, illetve bútorokat sem. Egy harmadikossal kicsit könnyebb, de még az ő kiadásai is közel 50 ezer forintosak.

Ezért fontos, hogyha több gyermekes családban élünk, akkor a nagyobb gyerkőc lehetőleg vigyázzon a dolgaira, így a kisebbek megörökölhetik a tárgyakat. Ezzel rengeteget lehet spórolni, de ha figyelemmel követjük az akciókat, akkor kedvező áron vásárolhatunk táskát, íróasztalt, lámpát vagy akár füzetet és tollat is.

Nagyobb összeg esetén a legtöbb banknál lehetőség van személyi kölcsön azonnali felvételére. Ha pár tízezer forintról van szó, akkor viszont elegendő lehet a folyószámlahitel, amelyet kedvezőbb feltételek mellet tudunk felvenni. Ezeknek érdemes utánanézni, ha gondban vagyunk a gyermek iskoláztatásának finanszírozásával.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük