Skip to content

2020 év végén már biztosan érkezik a Playstation 5

Régóta keringenek a pletykák a következő PlayStation konzolról, most pedig végre hivatalos információkat is megosztottak a Sony újdonságáról. A cég nemrég jelentette be a nevét és a megjelenésének várható idejét.

A PlayStation 5 2020 év végén kerül a piacra, pontosabban az ünnepekre tervezik a boltok polcaira juttatni. Bár ezeket sejteni lehetett, most végre nem kell tovább várnunk és beírhatjuk a naptárba, hogy mit ne felejtsünk le jövőre a karácsonyi listáról. Jim Ryan azt is elárulta, hogy a vezérlés terén valami teljesen újjal készülnek, tehát más lesz, mint az eddigi konzolok. Nagy hangsúlyt fektettek arra, hogy jobb legyen az érintéses kezelés, amely a prograokba val nagyon beleélést segíti majd elő.

A játékosokkal érzékeltetni szeretnék tovább a programokban megjelenített textúrákat és terepeket, mondjuk például ha egy füves területen rohan át a karakterrel, vagy éppen sárban tapicskol. Ennek megvalósításáról még nem sokat tudni, de valószínűleg hamarosan még több információt kapunk ezzel kapcsolatban is.

A PS5-öt 8 magosra tervezték, 16 szálon fog futni, 3,2 GHz-es órajellel dolgozó AMD Zen2 processzorral, egy szintén AMD-s, 14,2 teraflop számítási kapacitású NAVI grafikus processzorral, amit 20 GDDR6 GB RAM egészít majd ki – ez utóbbi ráadásul csak a játékok használhatják, az operációs renszernek külön lesz 4 GB DDR4 RAM-ja.

Az újdonságba ráadásul már nem hagyományos merevlemez kerül, hanem egy SSD, és az AMD processzora támogatni fogja a 3D hangzást is, ami már hatalmas fejlődés az előzőekhez képest.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük