Skip to content

Atomvodka az oroszoktól?

A leendő ital alapanyagait Csernobilban állítják elő és Atomik névek kerül majd piacra. A tudósok által összeállított kézműves vodkát enyhén szennyeződött rozsból és desztillált vízből állítanak elő.

A BBC információi szerint az új alkohol a zónában termesztett növényekből készült. A hosszú évek kutatási eredménye szerint a terület túlélte a katasztrófát, így alkalmas ennek az italnak az előállításához szükséges rozs előállításához. A kutatócsoportot Smith professzor vezette és elmondta, hogy a bevételből származó nyereséget jótékonysági célokra használják fel. A nyereséget a térségben 1986-ig élők megsegítésére ajánlják.

Smith megnyugtatott mindenkit, hogy a vodka semmivel sem radioaktívabb, mint bármelyik másik hasonló ital, annak ellenére sem, hogy szennyezett területről származik.

Emlékeztetett minket arra is, hogy több mint 30 éve eltelt az eset óta, az alkohol teljesen tisztának bizonyult, minden a határérték alatt volt. A kutatások bebizonyították, hogy a lezárt területek termékenyen használhatóak, nem lenne szükséges megfeledkezni róla.

Az ital amúgy gyünölcsösebb, mint a hagyományos, krumpliból készült vodkáé, könnyen készíthető belőle klasszikus vodka-martini, de még pezdgővel is nagyon ízletes.

Az Atomikból egyelőre csak egy palack készült, de tervben vannak további üvegek is, amelyeket már eladásra is szánnak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük