Skip to content

Átverés a McDonald’s-tól

A legújabb kutatások szerint nem bomlik le a cég által forgalomba hozott környezetbarát szívószál. A vállalat tavaly vonta ki a műanyag szívószálát a forgalomból, amelyet újrahasznosíthatóra cserélt le, ezzel is védve a Földet.

A BBC szerrint az új papír verziót nem olyan egyszerű újrahasznosítani, ezért is nem a papírok, hanem az általános háztartási hulladékok közé kell dobni. A McDonald’s azt mondja, hogy bár környezetbarátok ugyan, de mivel túl vastagok, így speciális eljárást igényel az újrahasznosításuk.

2018 őszén váltak meg Angliában és Írországban a műanyag szívószálaktól, de a vásárlók nem voltak vele túl elégedettek, több panaszt is érkezett, hogy a turmixokat lehetetlen ilyennel elfogyasztani, és hamarabb feloldódnak, minthogy az ember meginná azokat. Pont emiatt kezdték el vastagabb anyagból elkészíteni a szívószálakat, amit viszont szinte lehetetlen újrahasznosítani, ezért nem is olyan környezetbarátak, mint azt elsőre hinnénk. A vállalat, amelyik elszállítja a papírhulladékokat, nem tudja feldolgozni.

Bár a McDonald’s dolgozik a megfelelő megoldáson, de addig is az említett üzletekben be kell érniük a már említett verzióvá. A cég elmondta viszont, hogy a szemetük nem a szeméttelepre megy, hanem energiát állítanak elő belőle.

Az angliai gyorséttermekben naponta 1,8 millió szívószálat használnak el, ezért is lenne eredményesebb, ha valóban újrahasznosított szívószállal szolgálnák fel az italokat. A kritikusok viszont odaszóltak a vezetőségnek, és szerintük a legtökéletesebb megoldás az lenne, ha mindenki szépen a szájával inná az italokat, máris sokkal kevesebb szívószálat használnánk, sok problémát meg tudnánk oldani.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük