Skip to content

Az IMDB Top 10 legjobbra értékelt filmje

Az IMDB az egyik legnagyobb gyűjtőoldal, ami a sorozatokat, filmeket és hozzájuk tartozó színészeket illeti. A weboldal gyűjteménye kiterjed az alkotásokra való szavazásra is, amely kapcsán egy almenüben megtekinthetőek az IMDB legjobban értékelt filmjei. A mostani cikkben az első tízet említenénk meg, amelyek a rajongók értékelése alapján a valaha volt legjobb alkotások.

A tizedik helyen szerepel a “Harcosok klubja“, amely 1999-ben készült el. Főszerepben Edward Norton és Brad Pitt álltak. Bár pénzügyileg nem mondható túl sikeresnek, a felhasználók átlagban mégis 8,8-ra értékelték a 10-es skálán. A drámát 2000-ben mutatták be Magyarországon, amelynek rendezői székébe David Fincher ült.

A kilencedik a 1966-ban bemutatott “A Jó, a Rossz és a Csúf” alkotás. Meglepő, hiszen egy olasz moziról beszélünk, amelyre a hazai közönségnek 1979-ig kellett várnia. Bár a szavazás kapcsán a világ minden tájáról tudnak szavazni, csoda, hogy bekerült a listába. A western sztori főszerepében olasz színészek álltak, akik közül sajnos nagyon sokan nem élnek már, ettől függetlenül nagy szó ez a teljesítmény, amelyet összességében 8,8-ra értékelt a közönség.

A 8. helyen a “Ponyvaregény” szerepel, amely már nem számít akkora meglepetésnek. Az 1994-es sztori főszereplői John Travolta és Uma Thurman voltak, akik azóta már viszonylag kevés filmen láthatóak. A több mint két órás krimit 8 millióból forgatták le, de 200 millió feletti bevételt produkált, amely már hatalmas sikernek mondható, még manapság is! Értékelés szempontjából már 8,9 szerepel a neve mellett.

A hetedik alkotás senki számára nem ismeretlen, hiszen a “Gyűrűk Ura” egyik része szerezte meg ezt a helyet. A király visszatér 2003-ban került a mozikba, amely azóta is az egyik legsikeresebb kalandfilm. A 94 milliós költségvetést bőven túlszárnyalta, hiszen 2011-ig több mint 1,1 milliárdot hozott a készítők konyhájára. Ez az értékelésen is meglátszik, hiszen ezt az alkotást is 8,9-re értékelték a rajongók.

A Schindler listája” című megrázó történet a hatodik helyre futott be. A több mint 3 órás sztori főszerepében Liam Neeson és Ben Kingsley állnak. Az 1993-ban bemutatott életrajzi mozit 22 millió dollárból forgatták le, de bőven nyereséges volt, hiszen a mai napig 221 milliót kaszált. A felhasználók összességében ezt is 8,9-re értékelték.

A tizenkét dühös ember” egy 1957-es mozi, amely az ötödik helyen végzett a listán. A drámát idehaza 1960-tól láthatják a nézők, amelynek főszereplői Martin Balsam és John Fiedler voltak, de sajnos már egyikük sincs életben. A rajongók 8,9-re értékelték az amerikai sztorit, amely a mai napig egy hatalmas klasszikusnak számít.

A negyedik helyen egy viszonylag új alkotás szerepel, amely nem más, mint “A sötét lovag”. Meglepő, hogy egy 2008-as mozinak is sikerült bekerülnie a legjobbak közé, hiszen nagy részben inkább korszakalkotó filmek szerepelnek a listán. A sztori az első, amelynek sikerült elérnie a 9-es értékelést. A Christian Bale és a mára elhunyt Heath Ledger főszereplésével készült mű bevételei 1 milliárd dollár felett vannak, amely hatalmas nyereség a 185 milliós büdzséhez képest.

A harmadik és második helyet is egy-egy klasszikus szerezte meg. “A keresztapa” 1. és 2. része állhat fel a képzeletbeli dobogó két fokára. Al Pacino nagy név volt az 1970-es években, hiszen ő alakíthatta Michael-t, akiről a történet is szól. Érdekes, hogy míg Amerikában 1974-ben mutatták be, addig a magyar közönségben közel egy évtizedet kellett várnia a szinkronra, hiszen a hazai mozik csak 1983-tól vetítették. A keresztapa II. 9-es, míg az első rész 9,2-es értékelést kapott a rajongóktól.

Az első helyen pedig nem más végzett, mint az 1994-es “A remény rabjai” című mozifilm. A 9.2-es értékelést kapott drámát 1994-ben mutatták be, idehaza pedig 1995-től látható. Főszerepben Tim Robbins és Morgan Freeman álltak, akiket azóta az egész világ megismert. Bevétel tekintetében bár nyereséges lett, nem mondható akkora sikernek, mint azt a kritikákból látni lehet.

https://www.youtube.com/watch?v=ZC2LPVLKIkY

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük