Skip to content

Balatoni programajánló júliusra

Elérkezett a nyár legforróbb hónapja. Júliusban már nincs iskola, egyetem, itt a szünidő, fesztiválok, illetve egy halom program, amelyek közül alig tudunk választani. Összegyűjtöttünk nektek pár érdekes és felvillanyozó lehetőséget, mit érdemes megnézni júliusban a Balatonon.

KeszthelyFest (2019. július 5-7.)

Július 5-től 7-ig kerül megrendezésre az idei KeszthelyFest, a nyugat-balatoni nyár egyik legkiemelkedőbb rendezvénye, amely változatos zenei kínálatot biztosít, kiváló pincészetekkel a belvárosi borfesztiválon. A fellépők között szerepel az Irie Maffia és a Hooligans is. Az idei már a hatodik eseménysorozat, amely során a belvárosi üzletek meghosszabbított nyitva tartással várják a rendezvényre érkezőket. A részletesebb programot az alábbi plakáton olvashatjátok!

Siófoki Szabadtéri Színpad (2019. július-augusztus)

A Balaton egyik legnagyobb befogadóképességű szabadtéri előadóhelye Siófokon található a maga 1576 férőhelyével. A fedett színpaddal rendelkező helyiség a város egyik legszebb részé, a Jókai park mellett helyezkedik el. A nyári szezonban színházi előadásokkal, operett-tel, komoly- és könnyűzenei koncertekkel, illetve táncszínházzal várják az érdeklődőket.

XX. Jazz és a Bor fesztivál (2019. július 3-6.)

Az idén 20. alkalommal megrendezett Jazz és a Bor fesztiválja egyedi a Balaton déli partján. Esténként koncertek és jópár borász várja a kedves érdeklődőket. A zenei élet mellett belekóstolhatunk a helyi finomságokba is, mindezt július elején Balatonbogláron.

Pál Utcai Fiúk Balatonakaliban (2019. július 12.)

A Molnár Ferenc regénye alapján készült előadás ezúttal nem gyerekek, hanem az ifjúság konfliktusaként szólal meg. A drámai helyzet még jobban érezhető, melyeket a zenék és dalszövegek fokozzák. Az előadásban szerepet játszik a tárgyi világ akusztikus megszólaltatása, a színészek zenei-ritmikai kreativitása, a fiatalság humora és ereje, illetve az eredeti kötet katartikus üzenete is.

Dumaszínház Balatonfüreden (2019. július 19-28.)

Ha a Balaton-parton is élvezni szeretnéd a Dumaszínház humoristáit, akkor érdemes ellátogatnod Balatonfüredre július 19. és 28. között, hiszen a legnagyobb nevek lépnek fel a Balaton Szabadidő- és Konferenciaközpontba. Hogy kik lesznek ott? Biztosan láthatod és hallhatot Aranyosi Péter, Badár Sándor, Beliczai Balázs, Dombóvári István, Kovács András Péter, Kiss Ádám és Kőhalmi Zoltán megszólalásait, de még sokan mások is jelen lesznek.

Kőröshegyi Levendulás Koncertek (2019. július 29.)

A Levendulás és a Kultkikötő között létrejött megállapodás értelmében három alkalommal, a levendulasorok között kialakított ideiglenes játszóhelyen, finom virágillatba burkolózva hallgathatjuk a remek előadókat, akik fellépnek a színpadon. Köztük van a 29-én koncertet adó Bereczki Zoltán színész, énekes. A szombat estét az ország egyik legnépszerűbb előadóművésze teszi különlegessé híres dalaival.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük