Skip to content

Bécs a világ legélhetőbb városa

Ebben az évben is Bécs lett a világ legélhetőbb városa. A megszokott listát az Economist Intelligence Unit állítja össze minden alkalommal, akik összesen 140 várost vesznek egy kalap alá, hogy 30 tényezőt figyelembe véve kiválasszák a legélhetőbb várost a világon.

A faktorok között szerepel az egészségügy, a kultúra, a környezet, az infrastruktúra, az oktatás és a stabilitás szerepel. Az osztrák főváros az elérhető 100 pontból 99,1-et kapott, ezzel ismét Bécs állhatott fel a képzeletbeli dobogó legfelső fokára.

A második helyen Melbourne végzett, ami 2017-ben még ennél előkelőbb helyen szerepelt, azóta viszont visszacsúszott. Harmadik Sydney, míg a negyedik Oszaka lett. Őket Calgary, Vencouver, Toronto, Tokói, Koppenhága és Adelaide követi. Érdekesség, hogy az első tíz helyen csak két európai város szerepel, míg van három kanadai település és három ausztrál is.

Budapest Kelet-Európa élén végzett, hiszen a régiós átlagot jócskán meghaladta, ezzel leelőzte Prágát, Isztambult, de még Moszkvát is.

London ugyanúgy 48. lett a listán, ám Párizs hátrébb csúszott, tehát élhetetlenebb lett, amely a rossz közbiztonságnak is köszönhető. A felsorolás végén Damaszkusz áll, a szíriai fővárost megelőzi Lagos, Dakka és Líbia.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük