Skip to content

Ezek várhatóak az idei iPhone-októl

A Bloomberg lerántotta a leplet a jövő hónapban megjelenő iPhone-okról. A kinézeten nem sokat változtattak, de fejlesztést hoztak az új mobilok. Megerősítették a korábban felvetett híreket, miszerint elsősorban a hátlapi kamera fejlesztésére teszik a hangsúlyt.

Az okostelefona kétirányú vezeték nélküli töltési lehetőséget is megkapta, de javul az ütés- és vízállóság, illetve fejlődik a Face ID, a kijelzőpanel és a processzor. A Bloomberg újságírója, Mark Gurman megerősítette, hogy az iPhone Xs és Xs Max névre keresztelt modellek az iPadek-hez hasonlóan Pro jelöléssel kerülnek a boltok polcaira. A megkülönböztetés azonban kimerül a kamera képességében, amely megegyezik néhány androidos készülékhez, azaz három optikából áll majd. A harmadik egy ultraszéles látószögű lencsével segíti a felhasználóját a profi fotók elkészítésében.

A vezeték nélküli töltés kizárólag az Apple-nél számít újdonságnak, a Huawei ugyanis tavaly már előrukkolt egy ilyen opcióval, idén pedig a Samsung is meglépte ezt.

A Face ID kapcsán megjegyezte, hogy a széles látómezőnek hála nagyobb eséllyel és gyorsabban azonosítja majd a felhasználót. Az arcfelismeréssel voltak gondok korábban, de reménykednek abban, hogy most már használható lesz a funkció.

Változtatásokat eszközöltek továbbá a kijelzőn, hiszen az új készülékben már nincs nyomásérzékeny réteg, ezzel az iPhone 6s-nél bemutatott 3D Touch-nak vet véget az Apple, amely helyére az iPhone Xr-nél megismert Haptic Touch érkezik.

Az említett processzor kapcsán a cikkben hozzátették, hogy az A13-as verizóba új koprocesszor kerül. Az AMX matematikai műveletek gyorsításáért felel majd a készülékben, amivel az Apple a gépi látás és a kiterjesztett valóság hatékonyabb végrehajtásában segít majd. Azt nem tudni, hogy például az ellenállóságot mennyire fejlesztették, mert bár előreláthatólag a fizikai behatások kevésbé rongálják a készüléket, ezzel kapcsolatban még mindig vannak valós félelmek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük