Skip to content

Hamarosan eléri a célját az IKEA

Az IKEA egy nagy mérföldkövet érhet el hamarosan, ugyanis az év végére várhatóan meghaladja a megújuló energiaforrásokra vonatkozó célját, tehát hogy minimum annyi energiát termeljen meg, mint amennyit elfogyaszt.

Az eredetileg 2020-ra kitűzött célt már idén év végére elérheti az Ingka Group, amely a legtöbb áruházat birtokolja. A vállalat annyi energiát állít elő hamarosan, mint amennyit elfogyaszt. Ezt Jesper Brodin jelentette be nemrégiben, aki az Ingka vezérigazgatója.

A cég az elmúlt tíz évben 2,5 milliárd eurót költött szélerőműparkokra, illetve napelemekre, napelemparkokra. A friss bejelentés szerint közel 50%-os részesedést szereznek két egyesült államokbeli napenergia-parkban, amelyek hamarosan üzembe is állhatnak. A vezető elmondta, hogy a jövően további parkokba kíván befektetni, mert ezt jó üzletnek tartja.

Az IKEA mellett több, mint 400 cég (pl. H&M, Coca-Cola, Sony) vállalta az USA által támogatott kezdeményezést, miszerint segítsék 2 fok alá csökkenteni a globális felmelegedést. Az Ingka eddigi legnagyobb beruházás 2014-ben volt, amikor egy amerikai szélerőműparkot vásárolt meg 300 millió dollárért.

Az IKEA termékfejlesztéséért és ellátásáért felelős Frachisor Inter arra törekszik, hogy az IKEA egészében csökkentség az értéklánca által kibocsátott üvegházhatású gázok kibocsátását.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük