Skip to content

Hétvégén Forma 1-es Francia Nagydíj

A hétvégén kerül megrendezésre az idei Forma 1-es versenysorozat 8. állomása. A pénteki szabadedzések délelőtt 11, illetve délután 15 órakor zajlottak le. Az időmérő edzés szombaton 15:00-kor startol, míg a verseny vasárnap 15:10-től látható az M4 Sporton.

A két héttel ezelőtti megmérettetésnek több visszhangja is volt, hiszen Sebastian Vettel veszélyesnek minősülve érkezett vissza a versen során, amely miatt öt másodperces büntetést kapott, így elvették tőle a győzelmet, amely végül Lewis Hamilton nyakába zuhant. A német kihangsúlyozta, hogy nem hibáztatja a britet és nincs köztük semmiféle konfliktus, ő egyedül az FIA döntésével nem ért egyet. A Ferrari fellebbezett a döntés ellen, de egyelőre Hamilton a hivatalos győztese a kanadai versenyek.

A hétvégén viszont Franciaországba utazott a mezőny, ahol az első szabadedzést az előző nagydíj győztese, a Mercedes pilótája nyert meg. Mögötte csapattársa, Bottas végzett, a harmadik helyen pedig Lecrec-et intették le. Vettel csak az ötödik helyen végzett, míg a Red Bull versenyzői megpördültek. Meglepetésként az első tízben végzett mind a két McLaren, akik a 6. és 7. helyet szerezték meg. Alonso vajon veri már a falat, vagy megelégszik a Le Mans-os világbajnoki címével?

A második szabadedzés első órájában semmi érdekes nem történt. Az utolsó 30 percben azonban volt egy incidens, amely során Hamilton veszélyesen tért vissza a pályára, amely során a holland Verstappen lecsúszott az ívről. Ha bűnösnek találják, rajtbüntetést is kaphatott volna a brit pilóta, ám ezt szerencsére most megúszta. Az edzés amúgy végig 52-6 fokos aszfalton zajlott, ami nagyon megviselte mind az autókat, mind a versenyzőket. Végén Bottast intették le elsőként, mögötte fél perces hátrányban végzett a cmívédő, míg a harmadik ismét a Ferrari pilótája, Lecrec lett.

A hétvégi program tehát holnap délben a harmadik szabadedzéssel, majd háromkor az időmérővel folytatódik. Vasárnap pedig elstartol a Francia Nagydíj!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük