Skip to content

Igazi átkok olvashatóak a Harry Potterben?

Egy pap úgy véli, hogy átkok olvashatóak J.K.Rowling bestseller könyvsorozatában. A Harry Potter egy mágikus világba kalauzolja el az olvasókat, aminek mind a hét kötetét betiltotta egy Tenessee állambeli katolikus iskolában tanító pap.

Lassan már nincs olyan fiatal a Földön, aki ne hallott volna a Harry Potter történetről. Harry, Ron és Hermione sztorija egyedülálló és egy egész generáció rajtuk és a varázslóvilágukon nőtt fel. Az író a világ legsikeresebbje lett a sorozat által, így nem csoda, hogy film és musical is készült belőle.

Hiába a siker, a Tenessee-ben lévő St. Edwards tanulói többé nem olvashatják a történetet, legalábbis iskolán belül biztosan nem. Az intézményt vezető Dan Rehill pap úgy véli, hogy az alkotásban varázslatok és átkok veszélyesek lehetnek a való világra, ezért kitiltotta az ottani könyvtárban az összes J.K.Rowling kötetet.

A könyvek jó és rossz varázslatokat is bemutatnak, ami hamis ábrázolás, de okosan álcázták. Az átkok és varázsigég valódiak, így ha valaki felolvassa őket, azt kockáztatja, hogy gonosz szellemeket idéz meg.

– magyarázta a pap emailben a diákoknak és azok szüleinek.

Bár az iskola főfelügyelője szerint nem jó ötlet ilyen módon tiltani, de hozzátette, hogy ennek a kérdésnek a hatáskore a tiszteleteshez tartozik, ugyanis az egyháznak nincs hivatalos álláspontja a sztoriról.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük