Skip to content

Komoly fejlesztéssel készül az Apple

Nagy lépésre szánta el magát az Apple vezetősége. A cég tárgyalásokat folytat az Intel egyik üzletágának megvételéről, amelyről első körben a The Wall Street Journal számolt be a közönségnek.

A világ egyik legnagyobb technológiai termékeket gyáró vállalata állítólag az Intel 5G-vel foglalkozó részlegét szeretné felvásárolni. Már az összegről is folytak tárgyalások, amely eléri az egymilliárd dollárt. Az Intel még a tavasszal jelentette be, hogy kiszállnak az 5G versenyből. A vezérigazgató, Bob Swan azt is elmondta, hogy nem látják, hogy ebből profitálhatnának, és egyszerűen nem találnak olyan lehetőséget, hogy ebből jól jönnek ki, éppen ezért döntöttek az eladás mellett.

Az Apple számára nagyon fontos lenne, hogy megszerezzék az Intel ezen részlegét, hiszen ezzel irányításuk alá kerülne egy olyan kulcsfontosságú terület, amely éppen a globális 5G váltás előtt történne. A terveik között szerepel az első 5G kompatibilis okostelefon kiadása, amely egy új korszak kezdetét jelentené a technológia világában.

Az 5G első körben Dél-Kóreában jelent meg április 5-én, itt vált ugyanis először elérhetővé a hálózat az átlagemberek számára. A szolgálatatást június végéig több mint egymillióan vették igénybe.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük