Skip to content

Marvel Univerzum – Jön a negyedik fázis

Leleplezték a Marvel Filmes Univerzum negyedik fáziásnak premierjeit, amelyek között voltak borítékolható alkotások, de voltak bizony meglepetés bejelentések is az idei Comic Con-on.

A Marvel-rajongók epekedve várták már a júliust, amikoris megrendezésre került az idei Comic Con, ahol a Marvel saját panelt kapott. Itt leplezték a stúdió készülőben lévő mozifilmjeit és sorozatait. Ezek alapján 2020-ban és 2021-ben sem kell unatkoznunk, illetve hiányolnunk az univerzum tagjait, ugyanis folyamatosan érkeznek az új filmek, szériák. A Disney+ streaming szolgáltatás számos Marvel-es sorozattal készül a következő évekre.

Az első ilyen alkotás a Fekete Özvegy mozi, amely 2020 májusában debütál, amelynek története az Amerika Kapitány: Polgárháború után játszódik, tehát nem klasszikus eredettörténet lesz, viszont érdemes kiemelni, hogy Fekete Özvegy múltja komoly hangsúlyt fog kapni. A filmben felbukkan Taskmaster, Yelena Bolova, akit Florence Pugh formál majd meg. Mellettük olyan színészekkel találkozhatunk, mint Rachel Weisz vagy éppen David Harbour. Az ő alakításukról egyelőre még semmit sem tudunk.

Ezt követi novemberben az Örökkévalók, amelyet Chloé Zhaot rendez, és amiben Angelina Jolie, Richard Madden, Salma Hayek, Don lee és Lauren Ridloff együtt fognak szerepelni.

Ugyanekkor indul el a Sólyom és a Tél Katonája széria, ahol a két főszereplő Anthony Mackie és Sebastian Stan lesznek, mellettük láthatjuk majd Daniel Brüh-t is, mint Zémó báró.

2021-re hagyják Shang-Chi és a Tíz Gyűrű Legendáját, amit februárban mutatnak majd be a mozikban. Ebben Simu Liu alakítja majd a főszereplő karaktert, ellenfele pedig a Tony Leung által megformált Mandarin lesz. Ekkor indul el párhuzamosan a WandaVízió sorozat, amelyben Elizabeth Olsen-t és Paul Bettany-t is láthatjuk majd. A széria időben a Végjáték után játszódik majd.

2021 tavaszán stratolt el a Loki című alkotás, amely az alternatív idővonalon feltűnt Lokira koncentrál majd, aki a Végjátékban megszökött, Tesseract-tal a markában. Ezek alapján tehát Loki továbbra is halott a fő idővonalon, de így sikerült megoldaniuk, hogy Tom Hiddleston karaktere saját sorozatot kaphasson.

Ezen év májusában kerül vászonra a Doktor Strange in the Multiverse of Madness, amelyben Benedict Cumberbatch játssza a főszereplőt. A mű kapcsán csatlakozik hozzá a Skarlát Boszokrány is, ráadásul a film szorosan kapcsolódik majd Wanda saját szériájához is.

A Marvel Univerzum nem hagy minket animációs sorozat nélkül, hiszen készülőben van a What If…?, amelyben alternatív történeteket ismerhetünk majd meg. A részekben ismert színészek hangját hallhatjuk majd, akik saját karaktereiket szólaltatják meg.

2021 őszén – tehát több mint két év múlva – indul a Sólyomszem minisorozat, amelyben Clint Barton nem a saját lányát, hanem a képregényekhez hasonlóan, Kate Bishopot fogja kiképezni az új Sólyomszem-mé. Főszerepben ismét Jeremy Renner, akit már annyian ismerünk és szeretünk.

Ne feledkezzünk meg a negyedik Thor moziról sem, amelynek címe Thor: Love and Thunder. A filmben újra feltűnik majd Natalie Portman, aki ismét Jane Foster bőrébe bújik majd, de láthatjuk megint Tessa Thompson-t, mint a Valkűr-t, aki az első hivatalos LMBQT szuperhőse lesz az univerzumnak.

A bejelentések sorát egy hatalmas durranással zárták, ugyanis kiderült, hogy készülőben van továbbá a Fekete Párduc, a Marvel Kapitány és A galaxis őrzői következő részei, de már írják a Fantasztikus Négyes mozijuk történetét is. Nem feledkeztek meg továbbá az X-Men tagjairól is, akik csatlakozni fognak a Marvel Univerzumhoz. A legeslegnagyobb hír viszont, hogy érkezik a Penge mozi, amelynek főszerepére sikerült leszerződniük az Oscar-díjas Mahershala Ali-t. Ennek premierjéről egyelőre semmi hír.

Ti melyiket várjátok a legjobban?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük