Skip to content

Megérkezett a magyar Netflix

A Netflix végre magyarul is elérhetővé vált. Három és fél év után a szolgálatás, a filmek és a sorozatok lokalizálva lettek, így további embereket érhet el a platform a hazánkban.

Október 4-től végre elérhetővé vált a Netflix magyar verziója. Ez nemcsak magyar nyelvű felületet jelent, hanem innentől egyre több alkotás kap azonnali feliratot, illetve szinkront. Év végéig még több magyar mű kerül be a kínálatba, tehát a Netflix egy fokazattal feljebb kapcsolt Magyarországon.

A platform 2016 januárjában lépett be hazánkba, de elég kevés feliratos és magyar nyelvű sorozatot és filmet tekinthettünk meg még ekkor. Lassan fejlődött a rendszer, amelynek köszönhetően idén februártól már egyre több lokalizált alkotást nézhettünk nekik köszönhetően.

Az is a teszt része volt, hogy néhány esetben egy-egy sorozatnál csak pár epizódhoz volt felirat, illetve szinkron. Ezzel készültek a nagy októberi változásra, amikortól a tartalom nagy része feliratozva lesz, a népszerű műsorok körülbelül fele lesz elérhető szinkronosan.

Azt hozzátették, hogy péntektől minden, a Netflix által gyártott új megjelenésű saját tartalma már felirattal lesz elérhető, illetve egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek a szinkronok készítésére is. Érdemes tehát naponta ránézni a kedvencünkre, amelynek feliratára már régóta vártunk, hiszen folyamatosan frissítik a platformot, amelynek köszönhetően napjában akár több alkalommal is kerülhetnek fel újdonságok.

Fontos viszont, hogy nem csak kinézetre változott a Netlfix, tehát nem kizárólag a menüpontok és leírások váltottak magyarra, hanem a megszokott vizuális megoldásait is érinti az átalakulás. A magyar címek mellett látható lesz lesz egy vörös csík is, amelyek jelzi az új évadokat és epizódokat.

A Netflixnek 151 millió előfizetője van világszerte és 450 millió felhasználója.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük