Skip to content

Megérkezett az AirPods Pro

Régóta pletyka tárgya volt az Apple háza táján a legújabb vezeték nélküli fülhallgató, amelyet végre bemutatott a vállalat. Az újabb Pro termék kapcsán a felsőkategóriát akarják megcélozni, amely az árából is jól látszik.

Az eddig megismert AirPods gyártmányokhoz képest az újdonság jobb hangzással rendelkezik, cseppálló és aktívan szűri a zajt is, bár mindez 50-90 dolláros felárért nagyon csekély plusz. A cég célja, hogy tovább növeljék a kiegészítő szolgáltatásaikat, amely a legutóbbi negyedévben már 5,5 milliárdos bevételt ért el.

A formaterv más, mint az EarPods esetében, hiszen az új füles a sokak által “agyigdugós” formatervet kapta. Az Apple mellékel mindehez három méretű szilikongyűrűt, hogy mindenki megtalálja magának a megfelelő méretet. A megoldás amiatt is alakult így, mert a zajszűréshez szükség volt erre az opcióra, hogy maximálisan kihasználják a lehetőségeket.

Az AirPods Pro-val tudjuk állítani a lejátszást, illetve a számokat is tudjuk léptetni. Előbbi egy, utóbbi kettő érintéssel aktiválódik. Az újdonság hangvezérléssel megoldott, tehát a “Hey Siri”-re is hallgat. A cseppállóság számít újdonságnak, de mivel messze nem vízálló, így kétkedve állnak a termékhez.

Negatívuma, hogy továbbra is gyenge üzemidővel rendelkezik, tehát egyetelen töltéssel maximum öt óráig hallgathatunk zenét, ráadásul mindez lecsökken, ha aktív a zajszűrő, vagy ha telefonálunk vele. Ekkor már csak három órát bír a készülék. Tehát nem elég, hogy nem teljesen vízálló, még az is lehetséges, hogy naponta több alkalommal is tölteni szükséges. Azt már meg sem említjük, hogy egy hosszabb repülőutat sem bír ki az AirPods Pro.

Az Apple a vezeték nélkül is tölthető tokkal próbálja enyhíteni a “károkat”, amelyhez azonban még mindig nem ad vezeték nélküli töltőt. A vállalat nettó 249 dolláros árat határozott meg, tehát 100 000 Forintot kell kiperkálnunk, ha meg szeretnénk vásárolni a nem annyira tökéletes újdonságot.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük