Skip to content

Metrójegy műanyag hulladékért?

Olaszország elsőként lépte meg azt, hogy lehetőséget adott a lakosságnak műanyag hulladékért cserébe tudjanak tömegközlekedni. Rómában ugyanis bevezetésre került egy új szerkezet, ahol szemétért cserébe metrójegyet tudunk vásárolni.

Az olasz főváros metróállomásain mutatták be elsőként az új műanyaghulladék-gyűjtőt, amely palackokért cserébe jegyvásárlásra ad lehetőséget. Az utazók számára három darab gépet állítottak fel a város különböző pontjain, ezek egy bedobott műanyagpalackért öt centet fizetnek, majd ezt egy alkalmazáson keresztül az illető a telefonjára tud utalni.

A római közlekedési vállalat szerint a pénz valóban az utasok számlájára megy, amelyet két applikáció tart nyilván és onnan fel tudják használni jegyvásárlásra.

Egy olyan időszakban, amikor sokat beszélünk kriptovalutákról, nekünk műanyag valutánk van. Ez egy olyan rendszer, amelyben újrahasznosítunk, egyben megjutalmazzuk az állampolgárok erényes magatartását, és fogyasztói lojalitást építünk

– mondta Paolo Simioni, a közelekedési vállalat elnöke.

Olaszország számára egyre fontosabb a környezetvédelem, hiszen félszigetről beszélünk, körbe mindenhol tenger határolja, amelyet folyamatosan szennyeznek a partmenti városok, köztük Róma is. Ezzel a kezdeményezéssel próbálják csökkenteni az ökológiai lábnyomukat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük