Skip to content

Mi lesz veled CW?

Ahogy már szerintem sokan értesültetek róla, két veterán sorozatnak is véget vet az amerikai CW csatorna. A Supernatural a leghosszabban futó szériájuk, amely a 15. évad végével elbúcsúzik a nézőktől, míg az Arrow nyolc év után húzza le a rolót. A kérdés már csak az, hogy mire megy nélkülük a CW?

Persze mondhatjuk, hogy van még millió és egy sorozata, amellyel sokra viheti, de valljuk be, már rég nem olyan a nézettségük, mint mondjuk a Vámpírnaplók kezdetekor, amikor képesek voltak közel 5 millió embert a képernyők elé ültetni. Már annak is örülhetnek, ha ennek a töredékét képesek bevonzani, hiszen a legnézettebb szériájuk a The Flash, amely a maga másfél milliójával sem mondható valami acélosnak. Bár nem feltétlenül az össznézettség számít, valahol mégis érdekes látni, hogy mennyire alacsonyan vannak a számok. Bár hozzáteszem, hogy a többi csatornánál sem sokkal jobb a helyzet, de azért nem is ilyen mértékű a csökkenés.

A Netflix óta a legtöbb csatorna számai megcsappantak. A platform erősen viszi a nézőket, hiszen ott akkor nézel meg egy-egy epizódot, amikor időd akad, míg a tévé esetében időponthoz vagy kötve, amelynek manapság nem mindenki örül. Sőt!

A CW számára már szinte csak DC’s sorozatokkal számol, hiszen a The Flash mellett ott van a Supergirl, a Legend’s of Tomorrow, a Black Lightning, illetve az újonc Batwoman mind az univerzum tagjai. Ezek többsége egymillió felett teljesít, így nincsenek veszélyben, ám a többi széria nincs biztonságban.

A Riverdale szintén képregényen alapul, ám az első évadot követően megcsappantak a számai, azóta pedig olyan szintre süllyedt, ami már-már a láthatatlan kategóriába sorolható. A The 100 midseason-ban fut, így egyelőre megfelelőek az adatok, amiket produkál, de már több éve felvetették, hogy ideje lenne, ha véget vetnének neki. Erre egyelőre nem került sor.

A Legacies a nagy sikerű The Vampire Diaries és a The Originals spin-off sorozata, amely bár nem teljesít acélosan, mégis megkapta a második évados berendelést. Nagy kérdés, hogy az őszi tévés szezon után tartja-e még a teljesítményt és kihúzza még egy-két évig, avagy sem.

A Charmed az eredeti Bűbájos boszorkák felélesztéseként indult útnak és bár nagy reménység volt, nem volt akkora siker, mint azt gondolták. A Supergirl felvezetésével szerencséje volt, ám miután vasárnap kerülnek képernyőre az új epizódok, így kérdés, hogy meddig fogja húzni ezekkel az alacsony számokkal?

Egyelőre úgy tűnik, hogy a DC’s szériák elviszik a hátukon a csatornát, de kérdés, hogy mikor unja meg a közönség az újabbnál-újabb képregény sorozatokat? Egyszer minden a mélységben végzik, lásd a Vámpírnaplók esete. Szerintetek meddig húzza még ezzel a tendenciával a CW? Van esély, hogy újra magasabb számokat produkáljon?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük