Skip to content

Midway – Egy újabb Pearl Harbourt kapunk?

A “Midway” Roland Emmerich által rendezett és Wes Tooke által írt háborús film, amelynek főszerepében Ed Skrein, Patrick Wilson, Luke Evans, Nick Jonas és Mandy Moore állnak. Az alkotás híre először 2017-ben reppent fel, ám a premierig 2019. novemberéig várnunk kell.

A második világháborúban játszódó történet elkészülte 2017. május 23-án vált biztossá, ekkor szerződtették le a készítőket. 2018. év elején kezdték meg a színészek válogatását, áprilisra már Mandy Moore és Woody Harrelson is a stáb tagjaivá váltak. Júliusban csatlakozott hozzájuk Luke Evans, illetve augusztusban már Patrick Wilson, Ed Skrein, Aaron Eckhart és Nick Jonas neve is felkerült a listára. A forgatások tavaly szeptemberben kezdődtek meg Hawaii-n, illetve pár jelenetet Montreal-ban vettek fel.

A sztori igaz történet alapján játszódik, amely a midwayi csatát mutatja be. Az amerikaiak és a japánok harca döntő szerepet játszott a második világháború végkimenetelében. Az összeütközés a Midway-szigeteknél történt 1942. június 4. és 7. között, amelyet végül az USA nyert meg. A közel 3400 emberi életet követelő csatában a japánok hatalmas veszteséget könyvelhettek el, hiszen nem csak a katonáik, hanem a járműveik is odavesztek.

A vizuális effektekért a VFX Pixomondo felelt, akik korábban már dolgoztak együtt Emmerich-hel a “2012″ és az “Independence Day – A függetlenség napja” kapcsán.

A film premierjét – amely 100 millió dollárból készült el – 2019. november 8-ra tűzték ki, ugyanis ezen a napon ünneplik a veteránokat az Amerikai Egyesült Államokban. A mozi poszterét júniusban tették közzé, míg az első előzetes a napokban került fel a videómegosztó portálokra.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük