Skip to content

Mostantól megváltozik a világ autózási trendje, elérhető a 10 millió forintos Tesla Model 3

Tegnapi nappal ünnepélyesen bejelentette a Tesla, hogy az évek óta várva várt olcsó Model 3 elérhető és rendelhető. Az utóbbi éveket megsínylette a cég, több tízezer munkatárstól köszöntek el, szolgáltatásokat szüntettek meg annak érdekében, hogy folytathassák a munkát.A megoldást pedig a Model 3 gyártásának felpörgetésében látta Elon Musk, és úgy tűnik, ismét belenyúlt a tutiba. Csak tavaly a harmadik negyedévben 80 142 autó gördült le a gyártósorról, ebből 53 239 volt Model három, illetve 26 903 Model S és X. Ennek hála, illetve a Tesla Energy és a szervíz szolgáltatásaiknak a cég 6,8 milliárd dolláros bevételre tett szert tavaly a harmadik negyedév alatt, ezzel megduplázva az előző évi bázist.

Model 3

A Model 3-at az olcsó Teslaként mutatták be a nagyérdeműnek évekkel ezelőtt, azonban évekig nem tették elérhetővé a legolcsóbb kiadást, így 49 ezer dolláros (14mf) áron volt elérhető, míg tavaly év végén ezt 46 ezer dollára mérsékelték. Majd tegnap ledobták az elektromos autó atombombát, elérhetővé tették a 35 ezer dolláros kiadást, Model 3 Standard, ami átszámítva 10 millió forintnak felel meg. Ez a változat 350 kilométer (220 mérföld) megtételére képes egyetlen töltéssel, a végsebessége pedig 208 km/h (130mph), a nulláról százas sprintet pedig 5,6 másodperc alatt abszolválja. Egy nagyobb hatótávú változat is beficcent a közleményükbe, a Model 3 Standrad Plus, ami 10,5 millió forintos vételárával valószínű kapósabb lesz, mint az olcsóbb testvér, hisz ezért a felárért 384 kilométer (240 mérföld) hatótávot, 5,3 másodperces 0-100 gyorsulást kapunk, illetve a végsebessége 224 km/h.

Új szolgáltatások, frissítések

Egyelőre csupán Amerikában érhetőek el ezen az áron az autók, ott azonban akár mobilról is egy perc alatt vehetünk magunknak egy Model 3-mast, ezt azonban hamarosan kiterjesztik minden országra. Illetve bevezettek egy olyan megoldást a próbaút helyett, hogy 7 napig, illetve 1600 kilométer megtételéig bárki hazaviheti az autót, használhatja, majd ha meggondolta magát és úgy dönt, mégsem kell neki, egyszerűen visszavisszük a kereskedésbe és visszakapjuk a pénzünk. Fejlesztették a szervíz szolgáltatásukat, most már nem nekünk kell elvinni a Teslánkat, hanem kijönnek az autóért, nekünk nem kell semmit csinálnunk. Ezt a szolgáltatást pedig minden országban garantálják majd, ahol jelen vannak. Illetve új frissítés érkezik a nagy hatótávú, hátsó kerék meghajtású Model 3-hoz, aminek hála az autó elérheti a 260 km/h-ás végsebességet is.

Hogyan tovább?

Ezzel pedig kezdetét veszi egy olyan átalakulás a világ autózásában, amire évek óta várunk. Most, hogy sikerült a gyártsási számokat felpörgetni és megfelelő mennyiséget gyártani az autóból, ez lehet, sőt, ez lesz az az autó, ami áttöri azt a határt, hogy már nem csak pár elektromos autó fog rohangálni az utcákon, hanem szépen lassan minden benzinégető lecserélődik elektromos meghajtásra. Apple szintű világuralomra lehet számítani, persze igyekeznek a jelenlegi nagy autóipari szereplők felvenni a versenyt velük, nagyon fel kell kötni a gatyájukat. Persze a versenyhelyzet nekünk, potenciális vásárlóknak és felhasználóknak csak kedvez, főleg, ha messzebbre tekintünk, akkor bizony nem csak a pénz, hanem a környezetünk élhetőbbé tétele is a szemünk előtt kell lebegjen. Ebben pedig jó látni, hogy rengeteg ország és nagyvárosok léptek fel úgy a dízelautók és a benzinesekkel szemben, hogy ha nem is feltétlen mi, de a gyermekeink már egy élhetőbb világban nőjjenek fel.

Forrás: Tesla

1 thought on “Mostantól megváltozik a világ autózási trendje, elérhető a 10 millió forintos Tesla Model 3”

  1. Pingback: Rekord mennyiségű Teslát adtak el - INDISZKRÉT

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük