Skip to content

Rekord mennyiségű Teslát adtak el

Hatalmas az érdeklődés és a vásárlási hajlandóság az elektromos autók iránt. Pláne az elektromos autózás úttörő Tesla modelljei viszik a zászlót, az utóbbi negyedévben túlszárnyaltak minden eddigi számot. Eddig soha nem gyártott le és adott el ennyi autót a Tesla. Tavaly még majdnem csődbe mentek, most pedig az elmúlt negyedévben 95 200 autót szállított le a vevőknek, amiből 77 500 darabot a legolcsóbb, Model 3 tett ki, míg a maradék 17 650 Model S és X volt.

Ez annyit tesz, hogy 51,1 százalékkal több autót adott el a második negyedévben, mint az elsőben, míg összesen a fél év alatt majdnem 160 000 ezer autót értékesítettek. Nagyon úgy tűnik, mint ahogy korábban írtuk is, a legolcsóbb Tesla Model 3 lehet az a típus, ami végleg legördíti azt az utolsó sziklát, amivel elindul a villanyautózás lavináját és teljesen megváltozik a Föld autózásáról kialakult képünk.

Na de ténylegesen a villanyautók fogják megoldani az emissziós problémákat, amikor az ekkora méretű akkumulátorral szerelt autók előállítása, használása és leselejtezése sokkal jobban terheli a bolygónk, mint a már meglévő technológiák?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük