Skip to content

Netflix-re tér vissza Eddie Murphy

Visszatér a képernyőre Eddie Murphy. A színész és Wesley Snipes kapták ugyanis a főszerepet a Netflix hamarosan megjelenő életrajzi filmjében. A Dolemita Is My Name első előzetese nemrég debütált a platform youtube csatornáján.

Az alkotás a blaxploitation műfajban utazó énekes-komikus Rudy Ray Moor életén alapul. Őt formálja meg Eddie Murphy, aki évek óta nem szerepelt ekkora szabású filmben. A rendező Craig Brewer, a műben pedig olyan színészek tűnnek fel továbbá, mint Keegan-Michael Key, Snoop Dog, illetve Mike Epps.

Murphy karrierjének nagyon jót tesz a visszatérés, hiszen jó ideje már a Shrek és a Dreamgirls premierjének, amihez hangját adta, illetve szerepelt benne.

A sztori egy valós személy történetét dolgozza fel, hiszen a már említett Rudy Ray Moore-ról szól, aki úgy jött ki a gödörből, hogy filmezni kezdett és a hetvenes években megalkotta a Dolomite nevű karaktert. Az első betekintőben láthatjuk, ahogy Eddie magára ölti az exhibicionista férfi szerepét, de találkozhatunk a már említett színészekkel, illetve DaVine Joy Randolph-hal, Tittus Burgess-sel és Craig Robinson-nal.

Az alkotás a rangos Toronto-i Nemzetközi Filmfesztiválon debütál majd, így több díjra is esélyes. Az Akadémia kedveli az életrajzi művelet, a nagy visszatérésekről is beszélve, így az sem lenne csoda, ha Eddie Murphy egy Oscar-jelölést is bezsebelne a szerepért.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük