Pókember: Idegenben – 1 milliárd dollár felett a bevétel

Július 4-én debütált a Marvel filmes univerzumjának legújabb darabja. A Pókember: Idegenben című film már a premierkor hatalmas sikernek örvendett, hiszen a nyitó hétvégén közel 100 millió dolláros bevételre tett szert csak Amerikában. Azóta ez a szám jócskán megnövekedett, olyannyira, hogy elérte az egymilliárd dollárt.

Persze az várható volt, hogy sokan be fognak ülni a Pókember új kalandjára, de brutális mértékben fogynak a jegyek a mozik pénztárjaiban. Fontos volt, hogy sikeres legyen, hiszen ezen múlt, hogy a Marvel tovább folytathatja-e a szériát saját maga, mivel a filmes jogok a Sony-nál vannak.

Az új rész csütörtökön érte el az egymilliárd dolláros bevételt világszinten, értesült a The Hollywood Reporter. Ez már a harmadik ilyen alkotás az MCU-filmek kapcsán 2019-ben a Marvel Kapitány és a Bosszúállók: Végjáték után.

A Pókember mozik kapcsán is hivatalosan is ez lett a legsikeresebb. A 2007-es harmadik rész 890 milliót hozott akkor a konyhára, ami inflációkkal nem számolva is hatalmas összeg, de még így sem éri el a mostani sikert. A 2017-es “Hazatérés” alkotás 880 millió dollárnál jár, ha pedig csak az amerikai bevételeket vesszük alapul, akkor az Idegenben az ötödik helyen áll, de alig egy hónapja debütált, tehát bőven van még ideje elmozdulni innen.

Kurdi Réka Author

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük