Skip to content

Szárnyal a Huawei, visszaesett az Apple

Ismét a második helyen végzett a kínai gyártó az okostelefonok piacán. A Huawei-el ellentétben az Apple forgalma viszont hát százalékot csökkent a harmadik negyedévre.

Az idei év harmadik negyedévében két év után ismét növekedett a globális piac. Az okostelefonok eladása bár csak egy százalékkal emelkedett, de ismét felszálló ágban van. Közülök a piacvezető még mindig a Samsung, amely tizenegy százalékkal több – összesen közel 79 millió – terméket adott el mint egy évvel korábban. Ezzel a számmal a részesedése 22 százalék fölé emelkedett, míg egy évvel korábban még csak alig több mint 20 százalék volt.

A második helyen a már említett Huawei szerepel, amely még nagyobb, összesen 29 százalékos növekedést ért el. A vállalat közel 67 millió mobilt értékesített, ezzel 19 százalékra növelte a piaci részesedését a piacon. Ez a szám 2018-ban még csak 14,9 volt.

A harmadik még mindig az Apple, amelynek részesedése a többiekkel ellentétben viszont csökkent. 13,4 százalékról 12,3 százalékra zuhant, amely elszomorító a cég vezérei számára. Idén három újdonságot is bemutattak, de még így sem tudtak növekedést elérni. A harmadik negyedévben csak 43,5 millió mobilt tudtak eladni, amely hét százalékos csökkenést jelent.

A negyedik helyen a Xiaomi számai szintén apadtak, hiszen három százalékkal kevesebb terméket adtak el, mint egy évvel korábban. A 9,2 százalékos piaci részesedés szintén csökkent 2018-hoz képest. Az ötödik helyen az Oppo áll, amely 6 százalékos növekedés mellett 9,1 százalékos részesedést ért el az idei év harmadik negyedévében.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük