Skip to content

Színesbőrű színésznő kapta Ariel főszerepét

Ariel története 1989-ig nyúlik vissza, amikoris a Disney elkészítette az eredeti mesét. Azóta számos helyen láthattuk már, mint például az Once Upon a Time című sorozat, amely tavaly ért véget. A története Hans Christian Andersen-nek köszönhető. Miután egyre több mesét készítenek el élő szereplőkkel, így ez sem maradhatott ki a sorból, amelynek főszerepére egy igazán érdekes színésznőt választottak.

A napokban érkezett a hír, hogy a jövő évben megjelenő feldolgozásban Halle Bailey alakítja majd a Kis hableányt. A rajongók körében azóta is megy a felháborodás, hogy mikor lett Ariel színes börű? Mind a Twitter, mind pedig a Facebook szinte felrobbant a hírre. A nézők szerint ugyanis Ariel fehér bőrű.

“Nem azt mondom, hogy nem tudja eljátszani a szerepet, biztosan jó lesz, de Ariel egy vörös hajú, fehér bőrű hableány. Nehezen hiszem el, hogy nem találtak valaki olyat, aki természetesen így néz ki.” – tette közzé egy fiatal lány saját profilján.

Sokak szerint olyan ez, mintha Mulant egy szőke hajú és kék szemű színésznő játszaná el. Persze van a tábornak egy másik fele is, akik szerint a többiek mind rasszisták, hogy nem fogadják el a szerepválasztást. Akik ellenzik, ők viszont nem nyugszanak bele a döntésbe és létrehozták az #arielswhite hashtaget. Bár érdemes megjegyezni, hogy az Andersené-féle mesében Ariel szőke hajú és kész szemű, csak a Disney-sek változtatták át vörös hajkoronás hableányra.

Azt nem tudni, hogy végül miért Halle-re esett a választás, de annyi biztos, hogy sokat fogjuk még emlegetni a színésznő nevét a premierig és talán még azután is. Ms. Bailey nem mellesleg R&B énekesnő is egyben, így nem csoda, hogy ő jött ki győztesként a válogatón.

A további szereplőkről egyelőre csak annyi információnk van, hogy valószínűleg Melissa McCarthy alakítja majd Ursulát az adaptációban. Mellette – az imdb információi szerint – szerződése van már Awkwafina-nak, illetve Jacob Tremblay-nek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük