Teen Choice Awards 2019 – Az összes nyári sorozatos kategóriában tarolt a Stranger Things

Idén is megrendezésre került a Teen Choice Awards, ahol a 13 éves vagy annál fiatalabb amerikai fiatalok szavazati alapján díjazzák a különböző kategóriákat. A legjobb film, színész, színésznő, sorozat, nyári drámák, zenészek legjobbjainak adnak egy-egy szörfdeszkát. Persze nem egy nagyszabású produkcióra, de annál viccesebb másfél órára kell gondolni.

Az idei díjátadón egyértelműen a Marvel uralkodott, hiszen a Bosszúállók és a Pókember idei részei összesen hét deszkát vihetett haza, de a Riverdale is remekelt. Rajtuk kívül a legjobbak között az élőszereplős Aladdin és a Miután is ott volt, de ne feledkezzünk meg a Stranger Things-ről, amely mind a három nyári kategóriában győzedelmeskedett.

A legjobb akciófilm tehát a Bosszúállók legújabb része lett, míg a legjobb színész akciófilmben az egyik főszereplő, Robert Downey Jr., de a legjobb színésznő akciófilmes kategóriában is a film egyik női karakterének megformálója, Scarlett Johansson lett. A legjobb filmes gonosztevő kategóriájában szintén a Bosszúállók egyik főszereplője, Josh Brolin remekelt.

A legjobb sci-fi/fantasy film az Aladdin, legyőzve a Legendás állatok második részét. A legjobb színész ebben a kategóriában Will Smith lett, míg a legjobb színésznő díját Naomi Scott vihette haza.

A legjobb dráma a Miután lett, a legjobb színész drámafilmben Hero Fiennes Tiffin, a legjobb színésznő pedig szintén ebben a filmben tűnt fel, ő pedig nem más mint Josephine Langford.

A legjobb nyári film a Pókember: Idegenben lett, míg a legjobb nyári színésznő Zendaya lett, aki az említett filmben játszott főszerepet. A legjobb drámasorozat kategóriájában jelölt volt a The Fosters spin-offja, a Good Trouble, de még a Pretty Little Liars: The Perfectionists és a Marvel’s Runaways is, ám a nyertes a CW-s Riverdale lett, amely bezsebelte a legjobb színész és színésznő drámasorozatban díját is Cole Sprouse és Lili Reinhart segítségével.

A legjobb sci-fi/fantasy sorozat a nyáron véget ért Shadowhunters lett legyőzve a Netflix-es Sabrinát, a CW-s Charmed-et, de még az Odaátot is. Viszont a legjobb színész ebben a kategóriában továbbra is a Supernatural főszereplője, Jared Padalecki lett. A legjobb színésznő sci-fi/fantasy sorozatban viszont szintén a Shadowhunters csapatának egyik fő karaktere, Katherine McNamara lett.

A legjobb sorozatos gonosztevő Cameron Monaghan lett, aki a Gotham-ben remekel már jóideje. A legjobb akciósorozat a MacGyver, míg a legjobb színész akciósorozatban Stephen Amell, az Arrow főszereplője. A legjobb színésznő ebben a kategóriában az L.A.’s Finest-ben feltűnő Gabrielle Union, maga mögé utasítva Candice Patton-t, Danielle Panabaker-t, de még Emily Bett Rickards-ot is.

A legjobb nyári sorozat, nyári színész és színésznő kategóriájában is a Stranger Things diadalmaskodott. Színészként Noah Schnapp, míg színésznőként Milli Bobby Brown remekelt.

Az Icon Idol díjat idén Taylor Swift vihette haza, míg a Decade Award győzetese a Jonas Brothers lett. A legjobb férfi előadó nem nagy meglepetésre Shawn Mendes lett, míg a legjobb női zenész Billie Ellish. A legjobb zenekar a Why Don’t Me, míg a country kategória győzetese a Dan + Shay duó lett. A legjobb latin előadó a CNCO, a legjobb R&B énekesért járó díjat Cardi B vihette haza. A legjobb rock banda kategóriájában a Panic! at the Disco diatalmaskodott. A legjobb női dal az Expectations” – Lauren Jauregui-től, míg a legjobb férfi szerzemény a Two of Us” — Louis Tomlinson-tól. A legjobb dal egy zenekartól kategória győztese pedig nem más lett, mint a Ddu-Du Ddu-Du” – Blackpink-től. A legjobb kollaboráció kategóriájában a Boy with Luv” – a BTS feat. Halsey közös szerzeménye nyerte el a díjat. A legjobb pop dal Ariana Grande nevéhez fűződik, ez lenne a Thank U, Next‘.

Az idei Teen Choice Awardson tehát ismét a Marvel uralkodott, de nem szabad megfeledkezni a búcsúzó Shadowhunters-ről és a Netflix nagysikerű sorozatáról a Stranger Thingsről sem. A teljes listát itt találjátok!

Kurdi Réka Author

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük