Skip to content

Tíz tény a fesztiválokról

Lassan itt a nyár, ami azt jelenti, hogy indul a fesztiválszezon. Különleges élmény ez, hiszen megvannak az előnyei, de a hátrányai is. Bemutatunk tíz tényt, ami egy átlag, viselhető szintű alkoholt fogyasztó fesztiválozóra várhat.

Tíz tényes rovatunk előző része megtalálható itt!

Szórakozás-élmény

Minden fiatal életében eljön az a pillant, amikor megtapasztalja milyen érzés fesztiválra menni. Semmi máshoz nem fogható, a szabadság, a jó zenék, a bulizás öröme egy egész héten át. Rengeteg élményt lehet szerezni ezeken a napokon, főleg akkor, ha nem esnek egybe a kedvenc zenekaraid koncertjei, és mindegyiken ott tudsz ugrálni. Ez leírhatatlan érzés, inkább megtapasztalni lehet, mint elmesélni.

Járulékos programok is vannak

A fesztiválokon általában akkor is zajlik az élet, amikor épp üresjárat van a színpadokon. Ilyenkor jön el a stand-up ideje, illetve a sporttevékenységek, egyéb kulturális programok is ilyenkor zajlanak. Amennyiben „korán” keltünk, és nem tart a tegnapi buli után a macskajaj, mindenképp érdemes kinézni ezekre az eseményekre is, hiszen lehetséges, hogy olyan páratlan élményt kapunk, amire később örömmel gondolunk vissza.

Sok program van, ami nem biztos, hogy érdekelhet

A pozitívum a negatívum is, hiszen rengeteg olyan járulékos program is lehet, ami hidegen hagy minket, és csak az időt rabolja. Ezeket nem feltétlen kel végigküzdeni, ilyenkor szánjunk egy kis időt magunkra és együnk-igyunk, hogy az esti bulit bírjuk.

Megéri a pénzét

Egy fesztiválra szóló bérlet nem olcsó mulatság, azonban ha belegondolunk, hogy cserébe mennyi koncertet láthatunk, hallhatunk, akkor rögtön mások az arányok. Ha mindegyik általunk kedvelt zenekar koncertjére vennénk jegyet, akkor összességében sokkal drágábban jönnénk ki a dologból, mintha egyetlen fesztiválbérletet vásárlunk, ahol ott lehet minden szimpatikus fellépő. Szerencsére tele van a nyár fesztiválokkal, így a számunkra leginkább kedvezőt is ki tudjuk választani.

Összességében drága is lehet

Pro után jön a kontra. Egy koncert ára is tud fintorgásra kényszeríteni minket, nemhogy egy befutottabb fesztivál bérletára. Arról nem is beszélve, hogy milyen járulékos költségek vannak. Az utazás, kényelmesebbeknek a szállás és a fogyasztás mind-mind súlyos tételek lehetnek. Míg egy-egy koncertnél eloszlik ez a költség (vagy nincs is), több nap esetén ezekkel bizony komolyan számolni kell.

Közösségi program

A fesztivál remek lehetőség az embereknek arra, hogy összejöjjenek (nem úgy!). Baráti társaságok, ismerősök találkozhatnak akár véletlenül akár szándékosan egy-egy helyszínen. Mondhatjuk, hogy közösségteremtő ereje is lehet egy-egy fesztiválnak.

Igénytelenséggel járhat

Bizony nem kisasszonysport a fesztiválozás. Itt fel kell készülni arra, hogy leöntenek, rosszabb esetben le is hánynak, ha esik az eső nyakig saras leszel. A mosdó közelében félelmetes állapotok vannak általában. Ez ezzel jár, erre kell felkészülni. Szomorú, hogy ennyire le tud aljasulni az ember, de ez van.

Könnyű ismerkedni

Egy ilyen felfokozott hangulatban az ember nyitottabb a világra, könnyen kapcsolatot teremt másokkal. Pláne, ha némi alkohol is segíti ezt. Ilyenkor adott a lehetőség az ismerkedésre. Nyilván a normális keretek között, kinek mi fér bele. Barátságok, ritkább esetben akár szerelmek is szövődhetnek.

Könnyű rossz döntéseket hozni

Az előző gondolatmenetet folytatva, megvannak ennek a veszélyei is. Vigyázni kell, kivel kerül kapcsolatba az ember, nehogy kihasználják vagy valami olyan élmény történjen vele, ami negatív hatással lesz a további életére. Csak okosan!

Az élmény csak a tiéd!

Talán a legnagyobb pozitívum az egészben, hogy teljes mértékben te döntesz a programról. Általában több színpadon folyik a program egyszerre így, ha valami nem tetszik, akkor nyugodtan át lehet bandukolni egy másik koncertre, felfedezni valami újat. Előfordulhat, hogy egy bandát nem ismerünk, pedig jó zenét játszanak. Tehát teljes mértékben mi határozzuk meg az élményeinket.

1 thought on “Tíz tény a fesztiválokról”

  1. Pingback: 10 tény a Csernobili nukleáris balesetről - INDISZKRÉT

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük