Skip to content

Újabb streaming szolgáltatás? – Jön az NBC Peacock

Az NBC Universal bejelentette, hogy jövő áprilisban elindítja streaming-jét Peacock néven. A saját gyártású podukciók mellett olyan sorozatok rebootját készítik el, mint a Battlestar Galactica és a Saved By The Bell.

A csatorna előfizetéses szolgáltatást tervez, amelyet reklámokkal tarkít meg. Tehát semmiben sem tér el a Netflix és társaitól. Érdemes már most megjegyezni, hogy se Európában, se Magyarországon nem lesz elérhető, egyelőre csak és kizárólag Amerikában lehet rá előfizetni. Ez már önmagában is hatalmas pofon, hiszen bár nagy a piac, semmi sem biztosítja nekik a sikerességet az USA-ban, hacsak nem találnak valakit vagy valamit, amivel promózhatják. Bár ott lesz a 2020-as nyári olimpia, amely segítségével nagyon meg fogják nyomni a platformot, mivel a versenyek közben mutatni fogja, hogy mi nézhető utánuk a streamingen.

Azt egyelőre még nem döntötték el, hogy hetiben teszi közzé a részeket, vagy évadpremierekre asszociálnak, de az biztos, hogy 15 ezer óra tartalommal indul majd el, amelyből 3 ezer órányi televonella lesz.

Az újoncok között lesz a már említett Battlestar, de Jamie Dornan főszereplésével leforgatják a Dr. Death-et, amely egy valós eseményeket feldolgozó true crime podcast alapján készül. A Brave New World arca Demi Moore lesz, amelynek alapjául az itthon is megjelent Szép új világ című kötet szolgál.

A Shameless után visszatér a tévék képernyőjére Emmy Rossum is, aki az Angelyne-ben vállalt főszerepet. A széria egy rejtélyes Los Angeles-i, plakátokon szereplő díváról szól.

A szappanoperák kapcsán a Telmundo szállít eredeti sorozatokat. Az egyik címe Armas de Mujer lesz, a másikat pedig a La Reina del Sur készítői csinálják.

Az NBC korábbi szériái közül elérhető lesz a Brookly Nine-Nine, a Keeping Up With the Kardashians, a Pysch, a Monk, a Parenthood, de még a Saturday Night Live is. Ezek mellett pár film is felkerül, többek között az Universal, a Focus Features és a DreamWorks Animation alkotásai.

Az, hogy mennyi értelme van egy újabb streamingnek, amely csak Amerikában érhető el, nem tudjuk. Annyi biztos, hogy odaát hamarosan elérhetővé válik a sokadik szolgáltató, amelyre vagy előfizetnek a népek, vagy nem, de az biztos.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük