Skip to content

A világ 11 legnagyobb bevételű mozifilmje

5. Bosszúállók: Végjáték

A bosszúállók 2019-ben megjelent folytatása pár hét alatt a világ egyik legjövedelmezőbb alkotásává vált. Főszerepben Robert Downey Jr., Chris Evans, Mark Ruffalo, Chris Hemsworth és Scarlett Johansson. Bár több mint 350 millió dollárt fektettek bele, meghozta a várt sikert, hiszen 2,75 milliárd dolláros bevételnél tart, amely még jócskán növekedhet, hiszen Magyarországon például alig két hónapja került bemutatásra.

4. Star Wars IV. rész

Az 1977-es Star Wars a negyedik helyet foglalja el a legtöbb bevételre szert tett filmek listáján. Az akkor 11 milliós büdzséből forgatott alkotás 775 milliós nyereséggel zárt, amely mai értékbe átszámítva körülbelül 2,9 milliárd dollárt jelent. Főszerepben Carrie Fisher és Harrison Ford álltak, akik azóta világhírre tettek szert.

https://www.youtube.com/watch?v=Q_gvYI6fYac

3. Avatar

Az Avatar körül nagy volt a felhajtás 2009 környékén, hiszen ekkor került bemutatásra a nagysikerű mozi. Főszerepben Sam WorthingtonZoe SaldanaSigourney Weaver és Michelle Rodriguez álltak. A sztorit 237 millió dollárból készítették el, ehhez képest pedig közel 2,8 milliárd dollárt hozott a konyhára. Ez az összeg ma 3,2 milliárdnak felel meg, ami azért nem kis teljesítmény.

2. Titanic

Szerintem senkit sem lep meg, hogy a világ egyik, ha nem a leghíresebb alkotás is a listán van. A Titanic a legnagyobb hajókatasztrófa történetét mutatja be, amelyik az első útján jéghegynek ütközött és elsüllyedt. Leonardo DiCaprio ennek hatására egycsapásra híressé vált, de Kate Winslet sem panaszkodhat, hogy nem ismernék fel az utcán. 200 millió dollárból forgatták le, de ennek sokszorosát, pontosabban 2,2 milliárd dolláros bevételre tett szert. Ennek mai értéke körülbelül 3,3 milliárd amerikai dollár.

1. Elfújta a szél

Az Elfújta a szél egy 1939-es klasszikus, amelynek főszerepében Thomas Mitchell, Barbara O’Neil és Vivien Leigh álltak. Körülbelül 4 millió dollárból készítették el, a bevételek viszont meghaladták a 400 millió dollárt, amelynek mai értéke 3,5 milliárd dollár lehet nagyságrendileg. Az Elfújta a szél hatalmas siker volt, amit Victor Fleming és George Cukor vittek képernyőkre.

Pages: 1 2

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük