Skip to content

Az IMDB legjobbra értékelt sorozatai

5. Breaking Bad

A Totál szívás című sorozat 2008-ban indult útnak és 2013-ig 62 epizódot élt meg. Főszerepben Bryan Cranston és Anna Gunn álltak. A mű két Golden Globe díjat is bezsebelt pályafutása alatt, illetve további 228 jelölést tudhat magáénak, így nem csoda, hogy végül az ötödik helyet zsebelte be.

4. Bolygónk, a Föld

Ismét egy dokumentumsorozat, amely felkerült a listánkra. A Bolygónk, a Föld egy 2006-os alkotás, amely tizenegy részből áll. Ezek mindegyikét David Attenborough narrálta, akit korábban már említettem. Magyarországon 2007-ben tűzték műsorra.

3. Az elit alakulat

A 2001-ben induló sorozat szintén egy minisorozat, amelyből tizenegy rész készült el. A háborús alkotás főszerepében Scott Grimes, Damian Lewis és Ron Livingston álltak. Az HBO saját gyártásű műve hatalmas siker volt a 2000-es évek elején, így nem csoda, hogy a mai napig a lista harmadik helyén szerepel.

2. Bolygónk, a Föld 2.

A 2006-os első rész után tíz évvel később egy újabb évad készült a dokusorozatból. A 2016-os változat már a második helyet szerezte meg a listán, de érdekességképp elmondhatom, hogy pár héttel ezelőttig az első volt a felsorolásban.

1. Chernobyl

Talán senki sem lepődik meg, ha azt mondom, hogy az első helyet egy idei újonc minisorozat szerezte meg. A Chernobyl igaztörténet alapján készült, méghozzá az 1986-os tragédia eseményeit veszi sorra. A sztorit egy több éves kutatás előzte meg, hiszen a készítő szerette volna minél részletesebben és valósághűbben bemutatni a robbanást és annak hatásait.

Pages: 1 2

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük