Skip to content

Netflix: trónfosztás a Disney+ által?

Egyre inkább észrevehető, hogy leszállóágba került a Netflix. Sokkal kevesebbet költ a streaming tartalmaira az egyre feltörekvő konkurens streamingóriásokhoz képest. Félő, hogyha nem sikerül felvennie a versenyt, egészen alulmarad majd a streamingoldalak csatájában.

Jelenleg a legnagyobb vetélytárs egyértelműen a Disney+, aki több, mint a kétszeresét költi oldalának tartalmaira (24 milliárd), mint a Netflix (10,5 milliárd). Így tehát elmondható, hogy a Disney, mintha monopol hatalomra kezdene szert tenni nem csak a mozis piac felett, hanem a streamingelés terén is.

A helyzet azonban még annál is kevésbé fényes a Netflix számára, mint ahogy azt az előbb felvázoltam. Ugyanis a Disneyn kívül az NBO Universal és a Warner Media (HBO Max) is lekörözte a maga 13 és 11 milliárd dollárjával a The Hollywood Reporter számításai szerint. Sőt, mi több, az Amazon is nyomást gyakorol rá alulról. A 8,6 milliárd dolláros kiadását nagyrészt az 1 milliárd dolláros költségvetésű Gyűrűk Ura-sorozatnak köszönheti. Egyedül az 1 milliárdot befektető Apple nem veszélyezteti még a Netflix hatalmi szféráját.

2011 óta először mutat fel a Netflix példát arra, hogy csökken az előfizetők száma. Már egyre kevesebb amerikai és váratlanul kevés új külföldi felhasználóról számol be a legutóbbi negyedéves értékelés… Arról, hogy egyáltalán megéri-e előfizetni a Netflixre és társaira, itt olvashattok részletesebben.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük